Vinnare i tävlingen "Mefiboset"

26.7.2018 15.03

Vi har en vinnare i tävlingen. Det är ungdomsarbetsledare Marika Eklund-Pelto som lämnade in det vinnande bidraget i tävlingen. Vi gratulerar Marika så hjärtligt, det var en trevlig berättelse att läsa.

Marika får som vinnare i berättartävlingen en Bibel med läderpärmar försedd med sitt namn i djuptryck på frampärmen.

Vem var då denna Mefiboset? I andra Samuelsbok och det nionde kapitlet får vi läsa om Mefiboset, som också skrivs Mefivoshet: ”Kungen (kung David) lät hämta honom, och så kom Mefivoshet, Jonatans son och Sauls sonson, till David” (2 Sam 9:5‒6).

Du kan läsa hela berättelsen i andra Samuelsbok, nionde kapitlet och verserna 1‒12. Det var ett livsöde som i början såg olyckligt ut, men som slutade gott.

Harry S Backström, kyrkoherde

P.s. Marikas berättelse finns att läsa på första sidan, under kyrkoherdens spalt.

« Till nyhetslistan