Till nyhetslistan

Ledig tjänst: diakon i Pargas

1.4.2021 09.00

Vill du jobba som diakon i världens vackraste skärgårdsstad? Har du ett genuint intresse för människokontakter och att förverkliga kärleken till nästan? Är du flexibel och har lätt för att samarbeta? Då är du rätt person att jobba som en av våra två diakoniarbetare i Pargas!

Väståbolands svenska församling lediganslår en diakonitjänst på heltid att sökas senast den 22.4.2021 kl. 16. Placeringsort i Pargas med skyldighet att tjänstgöra över hela församlingens område. Lön utbetalas enligt kravgrupp 502. Tjänstetillträde 1.8.2021 eller enligt överenskommelse.

Behörighetskrav för tjänsten är avlagd yrkeshögskoleexamen med behörighet för kyrkans diakoni eller annan av biskopsmötet godkänd examen. Språkkrav för tjänsten är utmärkta kunskaper i svenska. Vi  värdesätter även förmåga att använda finska språket i vardagssituationer, liksom även innehav av körkort. Den som blir vald bör vara konfirmerad medlem av evangelisk-lutherska kyrka i Finland. Innnehav av körkort räknas som en merit. Utdrag ur straffregistret bör uppvisas före tjänstetillträdet.

Förfrågningar till kyrkoherde Harry S. Backström, tfn 040 312 4411. Ansökningar riktas till församlingsrådet i Väståbolands svenska församling, Kyrkoesplanaden 3, 21600 Pargas eller per e-post till harry.s.backstrom@evl.fi.