Till nyhetslistan

Ledig tjänst: diakon i Pargas

24.3.2020 14.29

Vill du jobba som diakon i världens vackraste skärgårdsstad? Har du ett genuint intresse för människokontakter och att förverkliga kärleken till nästan? Är du flexibel och har lätt för att samarbeta? Då är du rätt person att jobba som en av våra två diakoniarbetare i Pargas!

Väståbolands svenska församling lediganslår en diakonitjänst på heltid att sökas senast den 14.4.2020 kl. 16. Placeringsort i Pargas med skyldighet att tjänstgöra över hela församlingens område. Lön utbetalas enligt kravgrupp 502. Tjänstetillträde 1.6.2020 eller enligt överenskommelse.

Behörighetskrav för tjänsten är avlagd yrkeshögskoleexamen med behörighet för kyrkans diakoni eller annan av biskopsmötet godkänd examen. Språkkrav för tjänsten är utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i finska i tal och skrift. Den som blir vald bör vara konfirmerad medlem av evangelisk-lutherska kyrka i Finland. Innnehav av körkort räknas som en merit. Utdrag ur straffregistret bör uppvisas före tjänstetillträdet.

Förfrågningar till kyrkoherde Harry S. Backström, tfn 040 312 4411. Ansökningar riktas till församlingsrådet i Väståbolands svenska församling, Kyrkoesplanaden 3, 21600 Pargas eller per e-post till harry.s.backstrom@evl.fi.