Seurakuntatyö saaristossa

Seurakuntatyö saaristossa-sivulla kootaan kaikki tiedot kaksikielisestä ja suomenkielisestä seurakuntatoiminnasta Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä.

HUOM! Koronaviruksen takia seurakuntien toimintaa on rajoitettu toistaiseksi.
Emme järjestä yhtään kokoavaa toimintaa (ryhmät, kuorot, leirit y.m.)
Jumalanpalvelukset järjestetään ilman kokontuvaa seurakuntaa.
Jumalanpalveluksia voi seurata suoratoistona Facebookista su 22.3. alkaen: suomenkielisenä Paraisilta sivulla Seurakunta Paraisilla - Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta ja ruotsinkielisenä sivulla Väståbolands församling.

Kirkot ovat auki rauhoittumista varten:
Nauvon kirkko: keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 18-20
Korppoon kirkko: joka päivä klo 10-16
Houtskarin kirkko: joka päivä klo 9-18
Iniön kirkko: joka päivä klo 9-20

Henkilökuntamme on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

Ennen kuntaliitosta saaristossa toimi kaksikielisiä seurakuntia Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä. Nämä seurakunnat liittyivät uuteen Väståbolands svenska församlingiin ja toimivat nykyään kappeliseurakuntina Paraisilla toimivan ruotsalaisen emäseurakunnan alla. Saariston kappeliseurakunnat jatkavat kaksikielistä perinnettä ja järjestää säännöllisesti kaksikielisiä tapahtumia sekä myös suomenkielistä toimintaa.

Saariston kappeliseurakuntien kaksikielistä ja suomenkielistä toimintaa palvelee sekä kappeliseurakuntien suomenkielisiä jäseniä, että Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan saaristossa asuvia jäseniä. Kappeliseurakuntien papit toimittavat myös kirkollisia toimituksia suomeksi.

Kysy lisää saariston suomenkielisestä toiminnasta jokaisen alueen kappalaiselta tai Paraisten kirkkoherranvirastolta, puh 040 312 4410.

Suomenkielisiä tapahtumia