blomma

Skiftskolan 2020 under undantagstillståndet (corona)

Konfirmanderna får under våren samla kyrkogångar genom att delta i de streamade gudstjänsterna på Väståbolands svenska församlings Facebook sida.

Man kan även följa med dessa gudstjänster trots att man inte har Facebook konto. Gudstjänsterna streamas samma klockslag som gudstjänsten vanligtvis skulle ha hållits. Då konfirmanden deltagit i den streamade gudstjänsten fyller man i kyrkogångboken i vanlig ordning.

Konfirmandernas månadssamlingar håller paus tillsvidare.

Välkommen med i församlingsverksamheten

Det finns en plats för alla i församlingen, för det är medlemmarna som är själva församlingen. En del vill aktivt ta del av och engagera sig i församlingslivet. Andra vill spela en mindre roll, men värdesätter församlingen som traditionsbärare och hjälpande hand för de utsatta. Alla medlemmar är lika värdefulla. Vilken roll vill Du ha i församlingslivet?

Församlingsverksamhet handlar först och främst om gemenskap: varma och välkomnande miljöer där människor i alla åldrar och livssituationer kan mötas, men framför allt gemenskap med Gud. Gudstjänstfirandet är det centrala i församlingslivet. Utöver det erbjuder församlingslivet möjlighet till engagemang och deltagande i många olika aktiviteter, tillställningar och regelbundet sammankommande grupper med olika inriktning. Hoppas Du hittar något som intresserar just Dig!