Församlingens verksamhet för vuxna

Församlingskretsar

Malmens diakonikrets
träffas 2:a och 4:e torsdagen i månaden kl 13.30 i församlingshemmet.
Muddais diakonikrets
träffas varannan måndag kl 17, vanligtvis hemma hos någon av kretsmedlemmarna.
Missionsföreningen
samlas varannan måndag kl 14 i församlingshemmet.
Bibelsamtal & bön
ordnas varannan måndag kl 14 i församlingshemmet.
Samling på seniorboende på Vapparvägen
andra onsdagen i månaden kl 14
Samling i Blåa rummet, Folkhälsan
första onsdagen i månaden klockan 14.30

Café Tillsammans - Yhdessä

Stadens och församlingarnas gemenskapscafé onsdagar kl. 10-11.30 i Kombila på Elmgrensvägen. Människor i alla åldrar är hjärtligt välkomna för att träffa andra, samtala och känna gemenskap över en kopp kaffe med tilltugg. Verksamheten är gratis och tvåspråkig.

Strömsö-gruppen

Församlingens nya sysselsättningsgrupp för daglediga startar måndagen den 11.2 kl. 10 i församlingshemmet med ett informationstillfälle över en kopp kaffe. Gruppen samlas därefter varannan vecka kl. 10–15 på Gamla Koupo som blir vårt eget Strömsö med allehanda sysslor både ute och inne. För mer information kontakta ungdomsarbetsledare Patrik Sundell tfn 040 312 4406 eller patrik.sundell@evl.fi.

Pargas Christian Book Club

Welcome to our Christian Book Club!
We are currently Reading "God has a plan for Your Life" by Charles F. Stanley.
If You are interested in joining our Group, we meet every second Tuesday in the conference room in the parish office in Pargas
(Kyrkoesplanaden 3) at 6pm. (Starting date September 10, 2019). Discussion in English.

Leaders

Leader, Leila Warén-Backström
Co-leaders Jussi Meriluoto, Pontus Eriksson, Tara Malay

En engelskspråkig diskussionsgrupp/bokklubb som samlas varannan tisdag.

Söndagsskola för vuxna

Här diskuterar vi aktuella ämnen i Bibeln och ute i världen. Samtidigt ordnas söndagsskola för barn. Vi träffas varannan söndag i nedre salen i församlingshemmet. Varmt välkomna med i gemenskapen!

Pensionärsträffar

Den första och den tredje torsdagen i månaden samlas man till pensionärsträff i församlingshemmet. På programmet står oftast gemenskap, andakt, någon slags "föreläsning" och kaffe. Församlingen står värd för träffen en gång i månaden. Diakonikretsarna, ortens Marthakretsar och Röda Kors avdelningen i Pargas ansvarar för de övriga träffarna.

Kyrkvärdar

Varje söndag fungerar två församlingsmedlemmar som kyrkvärdar i högmässan. De hälsar folk välkomna till kyrkan och ger en psalmbok i handen. Vill du vara med i denna grupp, kontakta då Patrik Sundell.

Lunchklubb

Ordnas andra onsdagen i månaden kl 12 på Hotell Kalkstrand med lunch och samhällsaktuellt föredrag i kabinettet Gruvan.

Arbete för mission

Olika grupper inom församlingen jobbar och samlar in pengar för missionen. Vår församling samlar in pengar till missionen via Finska missionssällskapet. Missionsföreningen träffas varannan måndag i församlingshemmet.

Anställda besöker anstalter och servicepunkter

Församlingen besöker olika anstalter ca. en gång per månad, kontakta Sara Grönqvist vid frågor.

Vi besöker: i regel;
Malmkulla sista tisdagen i månaden då diakonissorna har en sångstund på varje avdelning.
Björkebo, första måndagen i månaden klockan 13.00
Seniorstugan, första fredagen i månaden klockan 13.00
Vi besöker även Lilla Ro och Bäddavdelningen enligt överenskommelse.