Barn & familj i Pargas församlingsdistrikt

Familjecafé

Väståbolands svenska församlings familjecafé måndagar och onsdagar kl. 09.00 - 11.00 och hålls i Hyddan på Kyrkoesplanaden 7, Pargas.

Kom med och tillbringa förmiddagen tillsammans. Vi är utomhus om vädret är bra. Vi bjuder på kaffe, saft och smått & gott att äta.

Dagklubb

Församlingen ordnar en dagklubb för 2-5 åringar. Vi leker ute och inne, läser ur Barnens bibel, pysslar, bakar och gör annat roligt tillsammans. Dagklubben är öppen tisdag, torsdag och fredag kl 9-12. Den öppna klubben är avgiftsfri och ingen förhandsanmälan krävs, meddela ändå gärna om barnet kommer att delta regelbundet. Församlingen bjuder på mellanmål. För anmälan och mera information kontakta barnledare Linnéa

Eftermiddagsklubb "Eftis"

är för skolbarn i årskurs 1 och 2. Eftisanmälningarna riktas till staden.

Söndagsskola för barn (4-12 år)

Söndagsskolan är barnens andliga rastplats, där det finns möjlighet till bibelberättelser, pyssel,
lek och sång. Tillsammans skapar vi en gemenskap, i vilken barnen skall få uppleva Guds närvaro och fest.

Söndagsskolan hålls varannan söndag kl. 17.30-19.00 i församlingshemmets nedre våning i Lyan.

Förhandsanmälan till Solveig (solveig.bjorklund-sjoholm@evl.fi eller 0403124416)

Minior & juniorverksamhet

Anmälningar till de olika klubbarna tas emot av Solveig Björklund-Sjöholm (solveig.bjorklund-sjoholm@evl.fi eller 0403124416)

Blandklubben "Mellis"

tisdagar från kl. 13.00 – 16.00 i Pargas församlingshemmets nedre plan ”Lyan”.

Vi kommer att dela upp Mellis-klubben i två grupper, en för åk 3-4 och en för åk 5-6 med begränsat antal platser.

Vi gör mellanmålet själva och äter det tillsammans.

En klubb för pojkar och flickor som har fyllt eller kommer att fylla 10 år.
Vi träffas varje fredag kl.16.30-19 i Lyan (församlingshemmet).
Vi gör upp programmet tillsammans enligt deltagarnas önskemål,
såsom pyssel, film, musik, lekar och annat skoj.

Pysselklubb

Pysselklubben ordnas varje helgfri fredag från kl.12-15 i Lyan.

Vi äter mellanmål och pysslar kreativt olika saker.

Teaterklubb

Välkommen med i en teaterklubb som församlingen ordnar för skolbarn i åk 3 - 6.

Teaterklubben ordnas två torsdagar i månaden kl. 15-17 i Lyan.

Vi äter mellanmål, spelar teater och leker.

Barn pysslar