Barn & familj i Pargas församlingsdistrikt

Familjecafé

Familjecaféet Jolla måndagar kl.9-12 i samarbete med Väståbolands svenska församling, Ankarparken och finska församlingen och hålls i klubblokalen på Runebergsstranden 2, Pargas.

Väståbolands svenska församlings familjecafé onsdagar kl. 09.00 - 11.00 och hålls i Hyddan på Kyrkoesplanaden 7, Pargas.

Kom med och tillbringa förmiddagen tillsammans. Vi är utomhus om vädret är bra. Vi bjuder på kaffe, saft och smått & gott att äta.

Öppen dagklubb

Församlingen ordnar en öppen dagklubb för 3-5 åringar. Vi leker ute och inne, läser ur Barnens bibel, pysslar, bakar och gör annat roligt tillsammans. Dagklubben är öppen tisdag, torsdag och fredag kl 9-12. Den öppna klubben är avgiftsfri och ingen förhandsanmälan krävs, meddela
ändå gärna om barnet kommer att delta regelbundet. Församlingen bjuder på mellanmål. Kontakta barnledare Linnéa för mera information.

Eftermiddagsklubb "Eftis"

är för skolbarn i årskurs 1 och 2. Eftisanmälningarna riktas till staden.

Söndagsskola för barn (4-12 år)

Söndagsskolan är barnens andliga rastplats, där det finns möjlighet till bibelberättelser, pyssel,
lek och sång. Tillsammans skapar vi en gemenskap, i vilken barnen skall få uppleva Guds närvaro och fest.

Hösten 2020: Söndagsskolan startar söndagen den 13.9 kl.18-19 i församlingshemmets nedre våning i Lyan.
Därefter träff varannan söndag (udda veckor, med undantag för sista gången som ordnas den 29.11 istället för 6.12)

Förhandsanmälan till Solveig (solveig.bjorklund-sjoholm@evl.fi eller 0403124416)

Minior & juniorverksamhet

Verksamheterna börjar vecka 36, anmälningar till de olika klubbarna tas emot av Solveig Björklund-Sjöholm (solveig.bjorklund-sjoholm@evl.fi eller 0403124416)

Blandklubben "Mellis"

tisdagar från kl. 14.15 – 16.00 i Pargas församlingshemmets nedre plan ”Lyan”.

Vi kommer att dela upp Mellis-klubben i två grupper, en för åk 3 och en för åk 4 med begränsat antal platser.

Mellis-klubben ordnas enligt följande:
Åk 3, ojämna veckor med början den 8 september, 2020.
Åk 4, jämna veckor med början den 1 september, 2020.

Vi gör mellanmålet själva och äter det tillsammans.

Förhandsanmälan till Solveig.

En klubb för pojkar och flickor som har fyllt eller kommer att fylla 10 år.
Vi träffas varje fredag kl.16.30-19 i Lyan (församlingshemmet).
Vi gör upp programmet tillsammans enligt deltagarnas önskemål,
allt från bakning, pyssel, film, husdjur och musik till allvar och skoj.

Pysselklubb

Pysselklubben startar i Pargas församlingshem, nedre plan ”Lyan”, torsdagen den 3.9.2020 kl. 15-17 och
fortsätter ca. 2 gånger i månaden under höstterminen.

Vi börjar klubben med att äta mellanmål och fortsätter sedan att kreativt pyssla olika saker.

Teaterklubb

Välkommen med i en teaterklubb som församlingen ordnar för skolbarn i åk 3 - 6.

Teaterklubben startar i Pargas församlingshem, nedre plan ”Lyan”, torsdagen den 10.9.2020 kl. 15-17 och fortsätter ca. 2 gånger i månaden under höstterminen.

Vi börjar med att äta mellanmål och fortsätter med teaterövningar och lekar.

Barn pysslar